< TERUG NAAR OVERZICHT


Boom, Residenties Binnenhof

Het Binnenhof-project in het centrum van Boom omvat twee gebouwen. Binnenhof 1, met het opvallende rode accent op de voorgevel, bevindt zich in de Antwerpsestraat. Het telt 13 appartementen en een handelsruimte op het gelijkvloers.

Wie de gezellige binnenplaats oversteekt, komt uit in Binnenhof 2, dat plaats biedt aan 24 appartementen. De ingang bevindt zich in de achterliggende Hospitaalstraat.

Bouwen rond een binnenplaats, zodat een binnenhof ontstaat, is overigens een beproefd architecturaal recept. De oudste bekende gebouwen met een ‘binnenkoer’ bevinden zich in China en Iran en zijn meer dan vijf eeuwen oud. 

Ligging

Antwerpsestraat 76-78
Hospitaalstraat 15-19
2850 Boom

Omgeving

Boom bevindt zich aan de A12 tussen Antwerpen en Mechelen. De ligging aan de rivier de Rupel en het kanaal Rupel-Brussel, vandaag het Zeekanaal Brussel-Schelde, zorgde er voor dat de steenbakkerijen en kalkovens er floreerden van de 14de tot de 16de eeuw. Ook vandaag nog is Boom een levendige gemeente. Zo kunnen muziekliefhebbers er in de zomer hun hartje ophalen tijdens Tomorrowland of het Mano Mundo Festival.

Architect

CREABO
Kerkstraat 58b
2850 Boom